Rooftop Balcony

Alla exteriör- och interiörbilder är illustrationer och kan innehålla tillval. Avvikelser kan förekomma från det slutgiltiga utförandet

Brf Babord – exklusivt på första parkett

Kvarteret Brf Babord ligger vid vattnet, alldeles vid kajkantens promenadstråk. Lägenheterna har stora balkonger, ibland i tre väderstreck runt hela gaveln, som ofta ger dig utsikt över både vatten och land. Gathusen har istället sina skyddade uteplatser mot innergården.

De flesta planlösningar är även något utöver det vanliga - fantastiskt ljusinsläpp, extra högt i tak (2,65 m) och många av sovrummen med badrum i direkt anslutning. Förutom din egen bostad finns också en gemensam lokal som kan användas som övernattningslägenhet eller festlokal - värdefullt när släkt och vänner kommer på besök.

Funktion och estetik hand i hand

Brf Babord andas dansk arkitektur och design. Ta köket till exempel, med de smakfullt helintegrerade vitvarorna, som blir mer av en möbel man gärna visar upp. En annan detalj som gör stor skillnad är att alla innerdörrar har överljus, ovanför varje innerdörr finns glaspartier som leder ljuset in i lägenheten. Många lägenheter har ett badrum en suite, det vill säga bekvämt i direkt anslutning till sovrum. Dessutom har föreningen en gemensamhetslokal som kan användas både som gästrum och festlokal.

I Brf Babord blir ditt hem trivsamt skandinaviskt – enkelt, funktionellt och utan onödiga krusiduller men mysigt. Våra två designlinjer Cool Grey och Light White har många likheter men några tydliga skillnader ser du bland annat i badrum och i kök. Vad som skiljer dem åt och vilka tillval du har att välja mellan ser du i broschyren som kan laddas ner under rubriken Tillval.

”Vi lyfter vardagen”

Hållbart byggande och filosofin att göra någonting speciellt av det vardagliga är viktigt för arkitekterna på JJW Arkitekter i Köpenhamn som har ritat Brf Babord. Kontoret har gjort sig känt för en rad prestigefyllda projekt. Här finns det lilla extra som kommer att göra skillnad för dig som flyttar in. Stor vikt ligger på design, hållbarhet och väl valda material;

– "Vi använder naturliga material som är solida och som åldras vackert, till exempel skiffer och tegel – material som ger en trygghet", berättar Lars Andersen.

– "Materialen ska vara robusta, hållbara och kräva ett minimum av underhåll. Samtidigt ska de vara estetiska, varma och organiska som man vill röra vid och som man vill vila blicken på i många år."

Hos JJW finns hela tiden en strävan att förenkla och förena praktisk och estetisk arkitektur.
Kort sagt skapa hållbara byggnader som tål såväl tidens som ögats slitage.

SLUTSÅLT

Adress:
Limhamns Stationsväg 22
Antal bostäder:
47 lägenheter och 7 gathus

Upplåtelseform:
Bostadsrätter

Boarea:
Ca 56-125 m² 

Antal rum:
2-5 rok

Inflyttning: Prel. sommar 2022
Ladda ner broschyrer:
bofaktabroschyr.pdf
tillvalsbroschyr.pdf
säljbroschyr.pdf
Kajkanten

Brf Babord

Försäljning pågår
Brf Babord har antagligen Limhamns Sjöstads allra bästa läge. Här får du det livfulla havet alldeles utanför dörren eller balkongen och samtidigt den skyddade och ombonade känslan innergården ger. Söder om kvarteret, vid foten av Multihuset och de tre silosarna, är du omgiven av grönska. En anlagd park perfekt för strosande eller för att söka skugga en solig dag. Eller varför inte för att bara sitta på en bänk och blicka ut över vattnet?
Du kan enkelt göra dig en bild av läget på plats vid kajkanten. Och vill du känna ljuset, rymden och kvaliteten så är du välkommen till vår visningslägenhet - öppen visning varje söndag  kl 11-12!
Anmäl intresse
Teckna i Brf Babord och få

Marknadens kanske bästa
försäkring på köpet

ELF Development och projektet Kajkanten står för högklassig kvalitet och design och då ska även ett högklassigt skydd ingå. Det gör det genom ELFs-TRYGHETSPAKKE som i korthet kan beskrivas som en extra försäkring som skyddar dig och din ekonomi.

Så ta en titt nedan på innehållet i ett av marknadens mest generösa erbjudande. Det täcker en rad eventualiteter för dig som köper bostad i Brf Babord. Du behöver alltså inte köpa till eller komplettera. Till exempel ingår flexibel inflyttning, avbokningsskydd och skydd mot dubbel boendekostnad.

Utöver ELFs trygghetsförsäkring finns i Brf Babord såklart alla sedvanliga garantier och försäkringar att bostäderna håller vad de lovar. Dessa finns beskrivna i detalj i säljbroschyren.

1.

Flexibel inflyttning

Om du inte har möjlighet att flytta in det meddelade datumet kan du skjuta upp din inflyttning upp till 4 månader utan extra kostnad..

2.

Avbokningsskydd

Om du eller någon i familjen skulle drabbas av dödsfall eller kritisk sjukdom som innebär att du inte kan fullfölja köpet. Skyddet omfattar de verifierade extrakostnader som du annars skulle bli ersättningsskyldig för när du häver avtalet.

3.

Skydd mot dubbel boendekostnad

Skyddet ersätter dig för dubbla boendekostnader, om du vid tillträdet till den nya bostaden inte har sålt din tidigare bostad. Skyddet omfattar de kostnader du har för den nya bostaden under maximalt 12 månader.

Kontakta mäklare för fullständiga villkor.

Rooftop Balcony

Tillval

De eftertraktade lägenheterna är som standard utrustade med kvalitetsmaterial och smakfulla detaljer. Kvaliteten i Kajkanten är genomgående den högsta och matchar den smakfulla arkitekturen. Att gå igenom tillvalsmöjligheterna blir därför en extra spännande fas som ger dig möjligheter att skapa ett hem som passar dig och din stil perfekt. Och bäst av allt – de flesta tillvalen ingår – det som du normalt skulle behöva betala extra för, ingår här!

Här kan du ladda ner tillvalsbroschyren

Q&A

Frågor och svar om Babord

?

När är det dags för inflyttning?

Inflyttning för Kajkantens andra etapp, Brf Babord, är planerad till sommaren 2022.

?

Vem sitter i styrelsen för bostadsrättsföreningarna?

Under genomförandet av projektet har bostadsrättsföreningen en tillfällig, så kallad ”byggande styrelse” som består av tre ledamöter, som tar de beslut som behövs för att bostäderna ska kunna byggas. I den byggande styrelsen sitter två externa, oberoende representanter; Peter Samuelsson (Ordf) och Johan Halla samt en representant för projektutvecklaren, Håkan Samuelsson.

?

Vilka alternativ planeras för de som föredrar cykel och inte vill äga en bil?

Vi har ca 170 cykelparkeringar, varav en cykelparkering per lägenhet utomhus och övriga i källaren. I källaren kommer det även att finnas en gemensam cykelverkstad där du har möjlighet att serva och underhålla din cykel.

?

Bygger man med tanke på miljön?

Vi bygger enligt en miljöstandard som heter Miljöbyggnad Silver, som drivs av Sweden Green Building Council. Det innebär att vi följer de höga krav som ställs inom till exempel energiförbrukning, sunda material, fuktsäkerhet, inneklimat, dagsljus mm. Du kan läsa mer här.

?

Ingår vindsförråd eller källarutrymme till varje lägenhet?

Förråd finns till varje lägenhet i källaren, eller i anslutning till radhusen.

?

Vad menas med hög standard?

Vi vet att många vill göra sin bostad personlig och öka standarden genom tillval. Dessa tillval är ofta kostsamma. Vi har valt en högre standard än vad som är vanligt redan från början. Dessutom erbjuder vi många kostnadsfria tillval, eller mycket fördelaktiga sådana.  Några exempel är att vi har dubbel gips i innerväggar, massiva innerdörrar med överljus, vitpigmenterade golv samt kök och vitvaror i hög standard. Ta gärna en titt i tillvalskatalogen där detta framgår tydligt. Vi har försökt göra en jämförelse med några andra projekt och ser att den standard vi har i grundutförande kostar cirka 140-150 000 kr i tillval i ett ”normalt” projekt. Jämför gärna själv.

?

Kan balkongerna glasas in?

Ja. Balkongerna kommer att kunna glasas in. Eftersom balkongerna är så stora är det en lagom stor del av balkongen som kan glasas in. Vi ansöker om bygglov och ordnar fram en bra leverantör, med ett bra pris, och sedan beslutar respektive lägenhetsköpare själv om de vill köpa till inglasningen.

?

Hur går ett köp till?

I korthet är gången så här:

1. Du bestämmer dig för en bostad och skriver ett förhandsavtal med mäklaren. I samband med det betalar du en förskottssavgift på 50 000 kr. Detta är en del av din slutliga insats.

2. När 25% av bostäderna i föreningen är sålda är det dags för byggstart.

3. Tillsammans med Makajo går du igenom och beställer dina tillval.

4. Ca 6-7 månader innan det är dags att flytta in, skriver du ett upplåtelseavtal och betalar 10 % av insatsen.

5. Innan inflyttning görs en besiktning av en oberoende besiktningsman och du får möjlighet att kontrollera att din lägenhet stämmer med det du har beställt.

6. På tillträdesdagen visar du upp kvitto på din slutbetalning och får dina nycklar.

7. För att veta att du trivs och att allting fungerar som det ska gör vi en uppföljning efter några veckor.

?

Är priset och avgiften fasta?

Priset som anges i prislistan och Kostnadskalkylen är fast, det vill säga vi har ingen budgivning. Avgiften som anges i Kostnadskalkylen kan förändras marginellt, beroende t ex. på hur räntor och avgifter som ingår i bostadsrättsföreningens budget förändras.

?

Vad händer med de silosar som står kvar?

Enligt den detaljplan som gäller för området ska de tre högsta silosarna vara kvar och byggas om till bostäder. De kommer då att byggas in med annan fasad och troligen balkonger. I de tre lägre silosarna är det planerat för cykelparkering och kanske någon verksamhet. Cykelverkstad eller café kanske?

Det finns dock vissa osäkerheter i silosarnas konstruktion som utreds.

?

Vem är JJW Arkitekter?

JJW Arkitekter är en dansk arkitektbyrå med cirka 90 anställda på kontoret (verkstaeden) i Köpenhamn. JJW etablerar sig nu på den svenska marknaden, med projektet Kajkanten som start. Visionen är att göra något speciellt av det vardagliga, vilket syns i Kajkanten.

?

Vem är J+S Projektutveckling?

J+S Projektutveckling är en fristående projektutvecklare med lång erfarenhet av den skånska marknaden. J+S står för (Claes) Jeppsson och (Håkan) Samuelsson som har grundat företaget. J+S leder det dagliga arbetet i projektet Kajkanten. J+S affärsidé är att vara en fristående projektutvecklare som utvecklar och genomför projekt i partnerskap och egen regi.

?

Är varje etapp av Kajkanten en egen bostadsrättsförening?

Ja, varje etapp är ett eget kvarter och en egen bostadsrättsförening.

?

Hur är det med parkeringsmöjligheter?

Du kan hyra parkeringsplats i källargaraget under huset, i Multihuset Bryggan eller markparkering i närheten av bostäderna.

?

När/hur anmäler man sig till kö för de olika parkeringsplatserna? Vad kostar det?

När man skriver sitt förhandsavtal ställer man sig även i kö för den parkeringsplats man vill ha (Gäller källare och markparkering). Slutligt avtal tecknar man när man skriver sitt upplåtelseavtal. För parkering i Multihuset tar du direkt kontakt med dem för att hyra en parkeringsplats. I Brf Babord  kostar garageplats 1200 kr/månad och markparkeringen kostar 450 kr/månad.

?

Var hämtar jag posten?

Brevlådorna kommer att vara i entréplan.

?

Vilken adress ligger Kajkanten på?

Oavsett vilken byggnad du flyttar in i är gatuadressen Limhamns stationsväg.

?

Finns det någon gemensam gård?

Ja, i alla kvarter kommer det att finnas en gemensam, lite upphöjd och avskild gård. Utformningen är i stort sett klar och kommer att vara grön och tillgänglig för alla och innehålla plats för både fika och lek.

?

Finns det gemensamhetslokal eller övernattningslägenhet?

Ja det kommer att finnas en samlingslokal med möjlighet till övernattning och fest som du som boende i Brf Babord kan hyra.

?

Varför finns två olika designlinjer för tillvalen?

Det finns två sammanhållna designlinjer, Cool Grey och Light White, för att ge dig valmöjlighet och för att hjälpa dig att göra ditt hem unikt. Båda är framtagna för att matcha den omsorgsfulla arkitekturen. Dessutom finns det möjlighet till andra tillval så att det ska bli precis så bra som du tänkt dig.

?

Kostar tillvalen extra?

De flesta av tillvalen ingår och kostar inget extra, men det finns några undantag. Detta framgår tydligt i din tillvalskatalog.

?

Kan man få klinker i hallen eller köket?

Nej, tyvärr kan vi inte erbjuda det på grund av ljudkraven. I hallen lägger vi istället en försänkt kokosmatta som tål att man går in med ytterskorna på.

?

Vilka garantier gäller?

Arkitekturen må vara dansk, men Kajkanten följer svensk standard och byggnorm och även garantierna följer svensk praxis. Det förskott som betalas omfattas av förskotts- och insatsgaranti som garanterar att du får tillbaka dina pengar om projektet inte skulle bli av. Fullgörandeförsäkring ger dig skydd som innebär att projektet blir klart, även om något skulle hända med projektutvecklaren eller entreprenören. Entreprenadgarantin innebär att du har fem års garanti av byggentreprenören efter godkänd slutbesiktning. Genom nybyggnadsförsäkring, som gäller i 10 år, skyddas föreningen mot skador som orsakats av felaktiga arbeten och som upptäcks efter slutbesiktning.

Elf Development AB garanterar bostadsrättsföreningens ekonomi genom att köpa osålda lägenheter och betala avgifter i enlighet med de uppgifter som finns i Ekonomiska plan senast sex månader efter sista tillträde. Elf Development AB garanterar även bostadsrättsföreningen att svara för lokalhyra i tre år efter tillträde om lokalen är outhyrd.

?

När görs tillval och hur betalas de?

Tillvalen görs i två steg. I det första steget gör du de val som måste ingå i projekteringen, som planlösningsändringar och designlinje. Detta görs ungefär när byggstartsvillkoret är uppfyllt. I steg två gör du resterande val, det vill säga kök, golv med mera.

Eftersom tillvalen är personliga betalas 50% vid beställning och resterande 50% vid tillträde. Om den totala tillvalskostnaden är under 10 000 kr betalas allt vid beställning.

?

Vad händer med kraftvärmeverket?

Det är E.ON som äger kraftvärmeverket. I praktiken fungerar det som ett reservkraftverk som används när det är väldigt kallt. Det är bara E.ON som kan svara på vad som händer med kraftvärmeverket i framtiden.

?

Vem är ELF Development?

ELF Development är en nordisk projektutvecklare med ursprung i Danmark. De har funnits sedan 2006 och har idag ca 700 nya bostäder i produktion. ELF Development har även en fastighetsportfölj värderad till ca 1,8 miljarder danska kronor. ELF Development etablerar sig på den svenska marknaden med start i Limhamn. Arkitektur, design och kundfokus är viktigt och du kan läsa mer på elfdevelopment.dk.

?

När är hela Limhamns Sjöstad klart?

Ingen tycker om att bo på en byggarbetsplats. Därför är det bra att de flesta av kvarteren runt projekt Kajkanten redan är påbörjade eller i startgroparna. När de olika etapperna är inflyttade är i stort sett hela Limhamns Sjöstad färdigställt. Undantag är silosarna som kan ta lite längre tid.

?

Finns kostnadskalkyl för bostadsrättsföreningens ekonomi framme?

Ja, är du intresserad så kontakta mäklaren.