Alla exteriör- och interiörbilder är illustrationer och kan innehålla tillval. Avvikelser kan förekomma från det slutgiltiga utförandet

Brf Styrbord – idyllen i nya sjöstaden

Flytta till ett av Malmös mest eftertraktade lägen och få det bästa av Danmark på köpet. På detta guldläge vid ett glittrande Öresund väntar välplanerade bostäder och en mysig atmosfär där det är lätt att hygge sej.

Med danska arkitekter och ett danskt formspråk får du en alldeles speciell elegans och kvalitet på i kvarteret som rymmer både lägenheter och gatuhus. Här finns en gemensam takterrass med utsikt över sundet och du delar även föreningslokal med övernattningsmöjlighet, bilpool och cykelpool med dina grannar.

”Vi lyfter vardagen”

Hållbart byggande och filosofin att göra någonting speciellt av det vardagliga är viktigt för arkitekterna på JJW Arkitekter i Köpenhamn som ritar Brf Styrbord. Kontoret har gjort sig känt för en rad prestigefyllda projekt. Här finns det lilla extra som kommer att göra skillnad för dig som flyttar in. Stor vikt ligger på design, hållbarhet och väl valda material;

– Vi använder naturliga material som är solida och som åldras vackert, till exempel skiffer och tegel – material som ger en trygghet, berättar Lars Andersen.

– Materialen ska vara robusta, hållbara och kräva ett minimum av underhåll. Samtidigt ska de vara estetiska; varma och organiska som man vill röra vid och som man vill vila blicken på i många år.

Hos JJW finns hela tiden en strävan att förenkla och förena praktisk och estetisk arkitektur.
Kort sagt skapa hållbara byggnader som tål såväl tidens som ögats slitage.

Välj din nyans av norden

Du kommer att känna kvaliteten inifrån och ut och utifrån och in. Ta köket, med de smakfullt helintegrerade vitvarorna, som blir mer av en möbel man gärna visar upp. En annan ljus detalj som gör stor skillnad är att alla innerdörrar har överljus, det vill säga ovanför varje innerdörr finns glaspartier som leder ljuset in i lägenheten.Fler detaljer är fönstren som har extra stora glas och smäckra bågar.

Hemmet blir trivsamt skandinaviskt – enkelt, funktionellt och utan onödiga krusiduller.Funktion och estetik går hand i hand. Den smakfulla arkitekturen följs upp av våra två designlinjer Cool Grey och Light White. De har många likheter, men några tydliga skillnader märker du på bland annat golven i lägenheten som är genomgående i vitpigmenterad ask eller ek beroende på vad du väljer. Även i badrummet märker du skillnad i färgställning och hur det kaklas. Fler detaljer om de båda designlinjerna ser du i broschyren som kan laddas ner under rubriken Tillval.

SLUTSÅLT OCH INFLYTTAT
Antal bostäder:
60 lägenheter och 7 gatuhus

Upplåtelseform:
Bostadsrätter

Boarea:
Ca 53-140 m² 

Antal rum:
2-6 rok
Kajkanten

Brf Styrbord

Försäljning pågår
Brf Styrbord, första etappen av tre i projektet Kajkanten Limhamns Sjöstad – havsnära kvarter på en av Malmös mest spännande adresser. Stilren dansk arkitektur kombinerad med högsta svenska standard ger extra kvaliteter i vardagen och gör det lätt att förstå innebörden av att hygge sej.

Tillval

Kvaliteten i Kajkanten är genomgående den högsta och matchar den smakfulla arkitekturen. Att gå igenom tillvalsmöjligheterna blir därför en extra spännande fas som ger dig möjligheter att skapa ett hem som passar dig och din stil perfekt. Och bäst av allt – de flesta tillvalen ingår – det som du normalt skulle behöva betala extra för, ingår här!

Här kan du ladda ner tillvalsbroschyren

Q&A

Frågor och svar om Styrbord

?

När är det dags för inflyttning?

Inflyttning för första etappen Brf Styrbord är planerad till 2020.

?

Vem sitter i styrelsen för bostadsrättsföreningarna?

Under genomförandet av projektet har bostadsrättsföreningen en tillfällig, så kallad ”byggande styrelse” som består av tre ledamöter, som tar de beslut som behövs för att bostäderna ska kunna byggas. I den byggande styrelsen sitter två externa, oberoende representanter; Peter Samuelsson (Ordf) och Johan Halla samt en representant för projektutvecklaren, Håkan Samuelsson.

?

När/hur anmäler man sig till kö för de olika parkeringsplatserna? Vad kostar det?

När man skriver sitt förhandsavtal ställer man sig även i kö för den parkeringsplats man vill ha (Gäller källare och markparkering). Slutligt avtal tecknar man när man skriver sitt upplåtelseavtal. För parkering i Multihuset tar du direkt kontakt med dem för att hyra en parkeringsplats. I Brf Styrbord kostar källarplatserna 900 kr/månad och markparkeringen kostar 350 kr/månad.

?

Hur är det med parkeringsmöjligheter?

Du kan hyra parkeringsplats i källargaraget under huset, i Multihuset Bryggan eller markparkering i närheten av bostäderna.

?

Var hämtar jag posten?

Brevlådorna kommer att vara i entréplan.

?

Vilka alternativ planeras för de som föredrar cykel och inte vill äga en bil?

Vi har ca 170 cykelparkeringar, varav en cykelparkering per lägenhet utomhus och övriga i källaren. I källaren kommer det även att finnas en gemensam cykelverkstad där du har möjlighet att serva och underhålla din cykel.

?

Bygger man med tanke på miljön?

Vi bygger enligt en miljöstandard som heter Miljöbyggnad Silver, som drivs av Sweden Green Building Council. Det innebär att vi följer de höga krav som ställs inom till exempel energiförbrukning, sunda material, fuktsäkerhet, inneklimat, dagsljus mm. Du kan läsa mer på https://www.sgbc.se/var-verksamhet/miljoebyggnad.

?

Vilken adress ligger Kajkanten på?

De tre etapperna byggs mellan Limhamns Stationsväg och Murbruksgatan.

?

Ingår vindsförråd eller källarutrymme till varje lägenhet?

Förråd finns till varje lägenhet i källaren, eller i anslutning till radhusen.

?

Finns det någon gemensam gård?

Ja, i alla kvarter kommer det att finnas en gemensam, lite upphöjd och avskild gård. Utformningen är i stort sett klar och kommer att vara grön och tillgänglig för alla och innehålla plats för både fika och lek.

?

Finns det gemensamhetslokal eller övernattningslägenhet?

Kvarteret Styrbord kommer att ha en samlingslokal att hyra med möjlighet till övernattning samt en stor gemensam takterrass.

?

Kostar tillvalen extra?

De flesta av tillvalen ingår och kostar inget extra, men det finns några undantag. Detta framgår tydligt i din tillvalskatalog.

?

Hur kommer takterrassen i Brf Styrbord att se ut och vem får använda den?

Takterrassen kommer att vara tillgänglig för alla i bostadsrättsföreningen. Efter inflyttning kan de boende välja om de vill införa någon form av bokningssystem. Utformningen av takterrassen kommer att göras tillsammans med de som har köpt bostadsrätt tidigt i processen.

?

Vad menas med hög standard?

Vi vet att många vill göra sin bostad personlig och öka standarden genom tillval. Dessa tillval är ofta kostsamma. Vi har valt en högre standard än vad som är vanligt redan från början. Dessutom erbjuder vi många kostnadsfria tillval, eller mycket fördelaktiga sådana.  Några exempel är att vi har dubbel gips i innerväggar, massiva innerdörrar med överljus, vitpigmenterade golv samt kök och vitvaror i hög standard. Ta gärna en titt i tillvalskatalogen där detta framgår tydligt. Vi har försökt göra en jämförelse med några andra projekt och ser att den standard vi har i grundutförande kostar cirka 140-150 000 kr i tillval i ett ”normalt” projekt. Jämför gärna själv.

?

Varför finns två olika designlinjer för tillvalen?

Det finns två sammanhållna designlinjer, Cool Grey och Light White, för att ge dig valmöjlighet och för att hjälpa dig att göra ditt hem unikt. Båda är framtagna för att matcha den omsorgsfulla arkitekturen. Dessutom finns det möjlighet till andra tillval så att det ska bli precis så bra som du tänkt dig.

?

Kan balkongerna glasas in?

Ja. Balkongerna kommer att kunna glasas in. Eftersom balkongerna är så stora är det en lagom stor del av balkongen som kan glasas in. Vi ansöker om bygglov och ordnar fram en bra leverantör, med ett bra pris, och sedan beslutar respektive lägenhetsköpare själv om de vill köpa till inglasningen.

?

Kan man få klinker i hallen eller köket?

Nej, tyvärr kan vi inte erbjuda det på grund av ljudkraven. I hallen lägger vi istället en försänkt kokosmatta som tål att man går in med ytterskorna på.

?

Är varje etapp av Kajkanten en egen bostadsrättsförening?

Ja, varje etapp är ett eget kvarter och en egen bostadsrättsförening.

?

Vad händer med kraftvärmeverket?

Det är E.ON som äger kraftvärmeverket. I praktiken fungerar det som ett reservkraftverk som används när det är väldigt kallt. Det är bara E.ON som kan svara på vad som händer med kraftvärmeverket i framtiden.

?

När görs tillval och hur betalas de?

Tillvalen görs i två steg. I det första steget gör du de val som måste ingå i projekteringen, som planlösningsändringar och designlinje. Detta görs i ungefär när byggstartsvillkoret är uppfyllt. I steg två gör du resterande val, det vill säga kök, golv med mera.

Eftersom tillvalen är personliga betalas 50% vid beställning och resterande 50% vid tillträde. Om den totala tillvalskostnaden är under 10 000 kr betalas allt vid beställning.

?

Vad händer med de silosar som står kvar?

Enligt den detaljplan som gäller för området ska de tre högsta silosarna vara kvar och byggas om till bostäder. De kommer då att byggas in med annan fasad och troligen balkonger. I de tre lägre silosarna är det planerat för cykelparkering och kanske någon verksamhet. Cykelverkstad eller café kanske?
Det finns dock vissa osäkerheter i silosarnas konstruktion som utreds.

?

Vem är ELF Development?

ELF Development är en nordisk projektutvecklare med ursprung i Danmark. De har funnits sedan 2006 och har idag ca 700 nya bostäder i produktion. ELF Development har även en fastighetsportfölj värderad till ca 1,8 miljarder danska kronor. ELF Development etablerar sig på den svenska marknaden med start i Limhamn. Arkitektur, design och kundfokus är viktigt och du kan läsa mer på elfdevelopment.dk.

?

Vem är JJW Arkitekter?

JJW Arkitekter är en dansk arkitektbyrå med cirka 90 anställda på kontoret (verkstaeden) i Köpenhamn. JJW etablerar sig nu på den svenska marknaden, med projektet Kajkanten som start. Visionen är att göra något speciellt av det vardagliga, vilket syns i Kajkanten.

?

Vem är J+S Projektutveckling?

J+S Projektutveckling är en fristående projektutvecklare med lång erfarenhet av den skånska marknaden. J+S står för (Claes) Jeppsson och (Håkan) Samuelsson som har grundat företaget. J+S leder det dagliga arbetet i projektet Kajkanten. J+S affärsidé är att vara en fristående projektutvecklare som utvecklar och genomför projekt i partnerskap och egen regi.

?

Finns kostnadskalkyl för bostadsrättsföreningens ekonomi framme?

Ja för Brf Styrbord, är du intresserad så kontakta mäklaren.

?

När är hela Limhamns Sjöstad klart?

Ingen tycker om att bo på en byggarbetsplats. Därför är det bra att de flesta av kvarteren runt projekt Kajkanten redan är påbörjade. När de olika etapperna är inflyttade är i stort sett hela Limhamns Sjöstad färdigställt. Undantag är silosarna som kan ta lite längre tid.

?

Är priset och avgiften fasta?

Priset som anges i prislistan och Kostnadskalkylen är fast, det vill säga vi har ingen budgivning. Avgiften som anges i Kostnadskalkylen kan förändras marginellt, beroende t ex. på hur räntor och avgifter som ingår i bostadsrättsföreningens budget förändras.

?

Vilka garantier gäller?

Arkitekturen må vara dansk, men Kajkanten följer svensk standard och byggnorm och även garantierna följer svensk praxis. Det förskott som betalas omfattas av förskotts- och insatsgaranti som garanterar att du får tillbaka dina pengar om projektet inte skulle bli av. Fullgörandeförsäkring ger dig skydd som innebär att projektet blir klart, även om något skulle hända med projektutvecklaren eller entreprenören. Entreprenadgarantin innebär att du har fem års garanti av byggentreprenören efter godkänd slutbesiktning. Genom nybyggnadsförsäkring, som gäller i 10 år, skyddas föreningen mot skador som orsakats av felaktiga arbeten och som upptäcks efter slutbesiktning.

Elf Development AB garanterar bostadsrättsföreningens ekonomi genom att köpa osålda lägenheter och betala avgifter i enlighet med de uppgifter som finns i Ekonomiska plan senast sex månader efter sista tillträde. Elf Development AB garanterar även bostadsrättsföreningen att svara för lokalhyra i tre år efter tillträde om lokalen är outhyrd.

?

Hur går ett köp till?

I korthet är gången så här:

1. Du bestämmer dig för en bostad och skriver ett förhandsavtal med mäklaren. I samband med det betalar du en förskottssavgift på 50 000 kr. Detta är en del av din slutliga insats.

2. När 60% av bostäderna i föreningen är sålda är det dags för byggstart.

3. Tillsammans med Makajo går du igenom och beställer dina tillval.

4. Ca 6-7 månader innan det är dags att flytta in, skriver du ett upplåtelseavtal och betalar 10 % av insatsen.

5. Innan inflyttning görs en besiktning av en oberoende besiktningsman och du får möjlighet att kontrollera att din lägenhet stämmer med det du har beställt.

6. På tillträdesdagen visar du upp kvitto på din slutbetalning och får dina nycklar.

7. För att veta att du trivs och att allting fungerar som det ska gör vi en uppföljning efter några veckor.